Mijn 2de week aan boord. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lieke Dekker - WaarBenJij.nu Mijn 2de week aan boord. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lieke Dekker - WaarBenJij.nu

Mijn 2de week aan boord.

Door: Lieke

Blijf op de hoogte en volg Lieke

14 Augustus 2009 | Nederland, Amsterdam

Hi all,
Kom net van mijn wacht af. Mijn wacht is zoals ik al had gezegd van 16:30 tot 20:30. Tijdens mijn wacht, ben ik tot nu toe bezig met peilingen maken, koersen in de kaart zetten, het logboek bijhouden, het weer bericht updaten, andere bootjes en walvissen spotten, zodat wij heel blijven, brandalarmen in de gaten houden, en verder elke x wat nieuws leren, wat er zoal tijdens de wacht gedaan moet worden. Vanochtend waren we in Ketchikan en ben ik niet de wal opgeweest. Ik heb mijn bezig gehouden met kaartcorrecties, waterdichte deuren checken, en het inventaris van de lifeboats gechecked. Daarna met mijn nieuwe roommate gechilled en nog ff geslapen voordat ik weer op wacht moest.

Ja ik heb een nieuwe roommate, een meisje uit belgie wat werkt aan de Front office. Zei vroeg of ik het gezellig zou vinden om bij haar in de hut te komen. Zei heeft een vet grote relaxte hut op deck 6, waar ik in tegenstelling tot mijn oude hut wel internet verbinding heb. Verder hebben we het al erg gezellig gemaakt, dingen op de muren gehangen, etc. Dit weerhoud ons hopelijk om iets minder vaak naar de bar te gaan :p Kunnen we ook eens gewoon in de hut blijven en gezellig filmpje kijken ofzo. Ik heb mijn oude hut ook nog, dus als het niet bevalt kan ik nog terug, maar op dit moment is het zo een stuk leuker.

Ik moet wel nog steeds in mijn ritme komen, zit naar mijn zin iets te veel in de bar, en iets te weinig op de sportschool!
Steeds meer leuke mensen om me heen!!
Ook de gasten zijn prima, inprincipe heb ik niet heel veel contact met de gasten!
Ik moest gister wel in mijn formaluniform een tafel hosten, was heerlijk eten, lekkere wijn, en aardige mensen, moest vandaag bij de chief officer komen, en toen liet hij een brief zien van die gasten, dat ze mijn heel profesioneel en gezellig hadden gevonden, die brief heeft inmiddels het halve schip doorgestuurd gekregen, dus wel iets om trots op te zijn :p !!
Daarna ben ik gister naar een show geweest, met 6 meiden, en aan de cocktails gezeten, was ook wel erg gezellig, sommige meiden zijn hier wel typisch Amerikaans en overdreven, maar het was wel leuk om ook eens met meiden te zijn. In mijn department, zowel de brug als de machinekamer ben ik de enige vrouw, en dat merk je soms wel!
Gister ook op een ottertour geweest, die otters zaten dik in het water te chillen en die dag ook weer walvissen gezien, verder genoten van de mooie natuur! Ik had alleen mijn camera met lege baterijen bij me, dus moet aan iemand anders maar even foto’s vragen!
Was dus een leuke dag gister!! :p

Die dag daarvoor voeren we richting de gletcher, op het moment dat we bij de gletcher waren lag ik te slapen, want ik was nog al brak, aangezien we die avond daarvoor een feestje hadden van de captain en ik pas om 4 uur in mijn bedje lag. Die gletcher, zie ik toch nog 5 weken, dus vond ik niet zo erg :p
Het feestje was wel weer erg gezellig met veel leuke mensen, lekker eten en gratis drank.
Sowiezo word ik hier niet arm van drinken, want de officers, willen niet dat de cadetten betalen aangezien wij zo’n hongerloontje krijgen en als ik wel wat zelf betaal, is een biertje 90 cent en een baco 1,80 :p
Goed te doen dus!

Die dag daarvoor in Juneau geweest, waar ik op de wal alleen wat geshoped heb, en potje pool heb gespeeld en natuurlijk weer bier gedronken :p
Vanavond blijf ik lekker in mijn hut, als mijn roommate me maar niet om 11 uur mijn bed uittrekt, als zei klaar is met werken :)
Ga nu nog even wat doen aan mijn takenboek voor school! Moet ook gebeuren, heb mijn leraar mijn eerste kleine opdrachtje opgestuurd, en mijn plan van aanpak voor mijn volgende opdracht dus kan daar nu mooi mee verder!

Ik ben vast nog heeeeel veel vergeten te vertellen, als jullie nog meer details over iets willen weten hoor ik het wel.... maar het belangrijkste Ik heb het naar mijn zin!!! Ik leer veel, er zijn veel leuke mensen, en het uitzicht vanaf de brug is prachtig (Dat zal ik wel missen als ik straks beneden in de machinekamer zit!!)

Een dikke zoen, en tot de volgende keer.

• 14 Augustus 2009 - 07:50

Maaike:

Dag zusje,

Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt. En dat kroegzitten leer je vanzelf af hoor als je het drukker gaat krijgen ;)
    En inderdaad, wil ik wel graag wat foto's op je site zien want ben wel erg benieuwt hoe het er daar allemaal uit ziet.

Have fun!

Liefs Maaike

• 14 Augustus 2009 - 09:09

D A F N A A A A A!!!:

Heeey !!

Wooow! klinkt allemaal super leuk!! en dat is helemaal chill! nu heb je een kleding/troep hut en slaap hut:D:D Lijkt me wel wat:D
    en een zelfgekozen roommate is klinkt ook goed!

Ha dat is wel even goed gevoel! net nieuw aan boord en een positieve brief!:D

Vandaag voor een autootje kijken aangezien ik bij bastion beginnen ga:D en ik ben in Zaandam geplaatst dus dat ik heelemaal fijn!

heb jij je ouders wie die lijst met je postadres rond je verjaardag..?? never got it!

welll have lotss of fun!!:D:D

goed te lezen dat je het zo getroffen hebt:D!!

XoxoDaf

• 14 Augustus 2009 - 11:07

Dafna:

Komt helemaal goed joh met jou en je botten daar aan boord

‘Bier versterkt botten bij vrouwen’

AMSTERDAM – Vrouwen die regelmatig een biertje drinken, hebben gemiddeld genomen sterkere botten en daardoor minder kans op botontkalking. Dat blijkt uit een nieuwe Spaanse studie.

Wetenschappers van de universiteit van Extremadura vroegen 1700 gezonde vrouwen van 48-jarige leeftijd naar hun drinkgewoontes.

Vervolgens werd bij alle ondervraagden een scan gemaakt van hun vingers om de dichtheid van hun botten te bepalen

Het onderzoek wees uit dat bierdrinkende vrouwen over het algemeen sterkere botten hebben, dan vrouwen die nooit een pint aanraken.

• 14 Augustus 2009 - 17:00

Ronny:

Ja Liek als reactie op Maaike.Ik wil wel wat chillende otters zien en fotos van je nieuwe roommate. Mazzel dat je nu een grotere hut hebt zeg!
    Je leert een hopp zo te horen lijkt me interessant om peilingen te maken en boten en dieren te spotten.Het klint geweldig allemaal,maar een goede raad van je tante zorg voor genoeg slaap Liek.
    Enjoy everything and work hard ( grapje)
    lefs Ronny

• 15 Augustus 2009 - 09:00

Jo:

Hai Liek, eindelijk je site gevonden, lekker sloom. Klinkt stoer hoor, je verhalen! Vooral wat Hendrik er allemaal bij vertelt, dat 'iedereen' je al kent aan boord en je gedag zegt, al ben je 'maar' een stagiaire. En je zuipt natuurlijk de helft van die kerels onder tafel. Wat zijn je directe collega's eigenlijk, Amerikanen? Europeanen? Krijgen we nog een foto te zien van jou in al je officiers-outfits? 'k mis je wel in ons buurtje, ENPS is natuurlijk ook net een tikkeltje saaier zonder jou... Was gister wel weer lekker druk op de club. Hier gaat het grote voorbereiden op de marathon weer beginnen, kan jij niet achterblijven hoor, wel een beetje sporten daar!
    alle liefs, ook van 'Tijn',
    Jo

• 17 Augustus 2009 - 09:08

Lotte:

Dit bericht had ik nog niet gezien! Je moet wel oppassen met drinken op de boot hoor! als de waterpolitie komt krijg je een boete (of werkt dat niet zo)? Met de scooter in ieder geval wel (vertel je het hele verhaal nog). Klinkt in ieder geval wederom weer als een Lieke vakantie! werken en leren is er maar een klein onderdeel van ;). Kortom: ga zo door, maar zorg dat je alles wel goed blijft doen!

Dikke kuzzzzzzzzzzzzzz

• 17 Augustus 2009 - 11:04

Linda:

Hee Liek,

Klinkt goed allemaal zeg....en de tijden zijn ook nog te doen, niet midden in de nacht wat jij eigenlijk had gedacht..toch?
    NOu geniet ervan..zorg dat je snel nieuwe batterijen hebt he voor alle mooie foto's...

Kus Linda

• 17 Augustus 2009 - 11:44

Joost:

Leuk hòòr, chillen met otters en Belgische roommates :-)
    Vergeet niet om dat hele schip te beveiligen met FirePro als je toch op wacht staat!

Groeten en veel plezier

• 17 Augustus 2009 - 18:03

Hannah:

Liekje!

Superleuk om te lezen dat je je opperbest vermaakt daar en gewoon lekker je eigen ding doet (ik had eigenlijk ook niet anders verwacht) EN, niet onbelangrijk: dat je het zo goed doet als vrouwelijke stagiaire tussen al die mannen daar (verbaast me ook niet hoor ;))

En ja, net als de anderen hieronder mij ben ik ook erg benieuwd naar je habitat daar, dus zet eens wat foto's erop als je tijd hebt!

Geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende verhaal!

Kusjes vanuit het warme Amsterdam

• 20 Augustus 2009 - 12:34

Miriam:

Hi Lieke,

Ik zit hier achter mijn bureau weg te glijden want het is rond de 30 graden. Het wachten is op storm en hagelstenen???? Ja nederland altijd spannend qua weer. En jij maar in die vrieskou tussen de ijsbergen en die saaie walvissen brrrrr. Heb je wel een bontjas gekregen bij je mantelpakje?

Foto's, video's en brieven willen we zien op de site en niet van die ene dag waren mijn baterijen leeg want de foto's via je vriendin staan er ook nog niet op dus haast je darling.

We proberen met Hendrik en vv steeds bridge afspraken te maken maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Komt wel. Ik hoop dat jij daar ook nog een beetje kan oefenen zodat je niet achterblijft haha!

Zondag ga ik weer een weekje naar belgie voor mijn opleiding, heerlijk.

Cheers Miriam

• 24 Augustus 2009 - 19:46

Anne:

Hoi Lieke,
    Leuk om je verhalen te lezen. Ik ben reuze benieuwd naar jou versie van hoe de boot en de reis eruit ziet.
    En fijn dat je het al zo naar je zin hebt. Kus,
    Anne

• 30 Augustus 2009 - 07:24

Kimmie:

Gelukkig was ik nog niet zo heel veel achter... ben bezig met alles bijlezen.

Super vet om te lezen dat je nog steeds lekker los gaat (het is natuurlijk al zo lang geleden), en geen steek veranderd bent met je baco'tjes maar toch serieus aan school ;).

Ik ga nu de laatste 'nieuwe' lezen..

KUSJE